Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Dette må du vite!

Vi har samlet viktig informasjon det er nyttig å lese før du reiser til Sør-Gjæslingan.

Informasjonen er tilgjengelig under eller i dette dokumentet: Dette må du vite rorbugjester -2023

The information is available below in norwegian, or in norwegian and english in this document: Dette må du vite rorbugjester -2023

 

VELKOMMEN TIL SØR-GJÆSLINGAN
– et nasjonalt fredet kulturmiljø

 

FØR ANKOMST

Dette må du ha med: Du må ha med sovepose eller dyne, putevar, laken og håndklær. Det er mulig å leie sengeklær på Sør-Gjæslingan, dette må rorbuverten informeres om før ankomst.

Ekstramadrass/reiseseng: Det finnes ekstra madrass i alle rorbuene, disse kan leies ved behov. Vi leier ikke ut reisebarneseng.

Transport: Kystmuseet leier ut rorbuer, leiligheter og forsamlingshus, men har ikke ansvar for transporten til og fra Sør-Gjæslingan. På atb.no kan man finne rutetabellen. Dersom det er behov for båtskyss ut over det faste rutetilbudet kan man ta kontakt med Kystmuseet så kan vi prøve å hjelpe så godt vi kan.

Standard: Rorbuene har enkel standard, omtrent slik fiskerne bodde for 100 år siden. Alle rorbuene har kokemuligheter og kaffekjeler. Alle rorbuene har strøm bortsett fra Lyngsnesholmbua. Det er kaldt vann i alle rorbuene. Vannet i rorbuene anbefaler kommunen at kokes. På sanitæranlegget finnes det toalett og dusj. Det er ikke lov å sette opp telt eller partytelt på Sør-Gjæslingan.

Avbestillingsregler: Rorbuene betales på forhånd. Eventuelle rettelser, utsettelser og avbestilling må skje skriftlig og senest 10 dager etter mottatt ordrebekreftelse. Etter dette gjelder følgende:
– Innen 21 dager før ankomst: 250 kroner
– 20 – 11 dager før ankomst: 50 prosent refusjon
– 10 – 0 dag(er) før ankomst: Ingen refusjon

Eventuell avbestilling på grunn av værforholdene aksepteres dersom offentlig båttransport innstilles på grunn av dette. Avbestilling på kort varsel grunnet sykdom må dekkes av reiseforsikring.

Force Majeure: Ved force majeure gjelder alminnelig praksis. Hendelser utenfor vår kontroll, som streik, lockout, brann, manglende leveranser, etc. gir begge parter rett til å heve avtalen uten kompensasjon.

 

PÅ SØR-GJÆSLINGAN

Ankomst: Ved ankomst på Sør-Gjæslingan vil rorbuverten være på kaia når hurtigbåten ankommer. Rorbuverten vil ta dere med til butikken hvor dere sjekker inn. Det vil være mulighet for omvisning i fiskeværet. Tidspunkt avtales med rorbuverten.

Innsjekk: Innsjekk skjer hos rorbuverten i butikken.

Butikk: Butikken har et begrenset utvalg av dagligvarer, tørrvarer, snacks og kalde drikkevarer. Det finnes også et lite utvalg av suvenirer og fiskeutstyr. Butikken er i utgangspunktet åpen en time på formiddagen og en time på ettermiddagen.

Kafe: Gjæslingans Venner selger vafler på Fiskarheimen flere helger i løpet av sommeren.

Robåt: Det finnes robåter til disposisjon. For adkomst til Hyllabuene og Petterbua er man avhengig av robåt. Det er masse redningsvester til utlån, disse får man lånt av rorbuverten i butikken.

Toalett/dusj: Toalettene på sanitæranlegget er åpne og vaskes flere ganger om dagen.

Strøm: Strømmen genereres av aggregat og kjøres hver dag mellom 07:30 og 23:00. Det er altså ikke strøm om natta.

Hensyn: Av hensyn til andre gjester og fritidsboende ønsker vi at det skal være stille fra klokka 23:00.

Søppel: Nærmere informasjon gis ved innsjekk og oppslag.

Bål og grilling: Det er bålforbud på Sør-Gjæslingan. Grilling er kun tillatt på anviste plasser eller ved nærmere avtale med rorbuverten.

Oppvarming: Det finnes vedovner og ved, samt panelovner i rorbuene.

Husdyr: Husdyr kan oppholde seg i sjåen. Av allergihensyn ber vi om at de ikke er inne i selve rorbuen, bortsett fra i spesifiserte rorbuer. Det er båndtvang for hunder og katter på hele Sør-Gjæslingan grunnet hekkende fugl.

 

AVREISE

Før avreise skal utleieenheten være ryddet og vasket. Utstyr til rengjøring er tilgjengelig i alle enhetene. Skulle noe mangle, ta kontakt med rorbuverten. Ved avreise skal lakentrekket på madrassene tas av og samles med skittent vaskeutstyr i en pose. Dette legges i plastkassen merket med «skittent tøy».

Ved manglende renhold vil leietaker belastes med et rengjøringsgebyr.

Utsjekk: Utsjekk skjer i butikken hos rorbuverten. Utsjekk er senest en time før hurtigbåtens avgang. Ved noen anledninger kan rorbuverten spørre om dere kan sjekke ut litt før, hvis det kommer gjester med båten som skal inn i rorbuen dere leier. Det er også ofte mulig å sjekke ut senere hvis det ikke kommer noen som skal i rorbuen etter dere, avtal nærmere med rorbuverten. Fiskebruket kan benyttes som venterom.