Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Berggården for møter og selskaper

Berggården er godt egnet til små møter og arrangement. Her er en helt for seg selv.

I Berggården er ordinær kapasitet for lukkede møter/selskaper inntil ca. 25 personer.

Lerret/bærbar prosjektor kan leies.

Lokalene er en del av museets formidlingsarena og egner seg best for små møter, barnedåp, minnesamvær, konfirmasjon samt små bryllup.

I forbindelse med møter/selskap serverer Kafé Norveg mat som står i stil med huset. Dvs. tradisjonsmat med moderne vri. Lokale råvarer benyttes.

Lokalet kan også leies uten servering. Mer informasjon og priser her.

Kaffistova har fast plassering av ett stort og mange små bord. Grønnkjøkkenet har ett stort bord med plass for 14 personer.

Variabel kostnad i tillegg til leieprisen for dag, ettermiddag/kveld eller helg:

  • Tilrettelegging av annet bordoppsett:
  • Vaktmester/brannansvarlig utenfor vår ordinære åpningstid.

Kontakt oss for konkret tilbud på tlf. 48 88 00 24, epost [email protected] eller fyll ut skjemaet nedenfor.

NB! Berggården gamle handelssted er ikke universelt utformet.

Om handelsstedet Berggården

I kystbyen Rørvik finner du handelsstedet Berggården. Her har Johan Berg (1839-1929) og Betzy Berg (1853-1925) spilt en sentral rolle i framveksten av Rørvik som handelssted. Mot slutten av 1870-tallet etablerte de Berggården, som fikk stor betydning som handelshus på Namdalskysten.

Hovedbygningen lå slik at den var synlig for de som kom sjøveien, I hovedbygningen hadde familien Berg sin herskapelige privatbolig – og kom det storbesøk til Rørvik, tok de gjerne inn her.

I butikken ble det omsatt forbruks- og utstyrsvarer av alle slag, stoffer, galsstøy, sko, konfeksjon og fiskeutstyr. Brødvarene ble produsert i eget bakeri. Berg kjøpte også varer, ofte som betaling for andre varer som sild, fisk, egg smør, kjøtt og melk. I tunet var det borgstue med bakeri, stabbur, driftsbygning med fjøs, stall og låve. Ned mot sjøen lå en vakker og tidstypisk hage. Ved sjøen bygde Berg et stort pakkhus – Heimbrygga – som ble brukt til mellager og salting av fisk. Bergs kullbrygge på kullbryggholmen står enda, men er ikke del av Kystmuseet.

Butikken, finstua og kjøkkenet er bevart slik at du får et innblikk i hvordan livet var i berggården tidlig på 1900-tallet. I de faste utstillingene finner vi Paul Woxeng sine samlinger fordelt på tema, “Rørvik Kaffistova” (åpnet i 1913), fiskeriavdeling, fiskerbondens kjøkken, fiskerbondens redskaper, skolestue, verksted, Leirviksamlinga og kamerasamling. Går du gjennom hagen, finner du noen av museets 60 båter i naustet.

I sommersesongen kan du besøke våre faste utstillinger. Omvisning for grupper utenom sesong kan avtales. Forespørsel til tlf. 48 88 00 24.

Forespørsel om møte/selskap i Berggården