Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Visningssenter for havbruk

Visningssenteret for havbruk er et samarbeid mellom Kystmuseet Norveg og SalMar og formidler utviklingen av den moderne norske havbruksnæringen. I den faste utstillingen i Norveg er det en avdeling om havbruk, og du kan også bli med på en båttur til et moderne oppdrettsanlegg med laks.

Visningssenteret for havbruk er integrert i utstillingen i Norveg. Her får du en innblikk i laksens livssyklus, laksproduksjon, historien til havbruksnæringen på Namdalskysten, samt betydningen denne næringen har for hele Norge. Denne delen av utstillingen inngår i ordinær museumsbillett.

Vi tilbyr også turer med visningsbåten MS Sunniva som tar deg med ut til et moderne havbruksanlegg. Våre dyktige guider tar deg med på omvisning på anlegget, der du får oppleve laksen på nært hold. Samarbeidet museet har med SalMar gir en enestående mulighet til å gi besøkende en minneverdig og lærerik opplevelse, der de lange tidslinjene fra tidligere tiders fiske i åpen båt og rorbuliv til dagens produksjon av laks på topp moderne havbruksanlegg iscenesettes.

I sommersesongen har vi faste visningsturer med MS Sunniva. De går til visningssenteret for laks ved Bondøya og videre til Sør-Gjæslingan. Ønsker du ett skreddersydd opplegg, se vårt visningstilbud til grupper.

Bestilling og spørsmål:

For bestilling av tur, se vår online booking eller ta kontakt med Kystmuseet Norveg v/resepsjonen: 488 800 24/ [email protected]