Akvarellkurs for alle i Sør-Gjæslingan.

I samarbeid med den Jämtlandske kunstneren og illustratøren Magdalena Brunzell og kunstneren og museumspedagogen Ingeborg Prøis Bodzioch ved Kunstmuseet Nord-Trøndelag inviterer Kystmuseet Norveg til akvarellkurs i historiske Sør-Gjæslingan onsdag 8. august – søndag 12. august.

Sør-Gjæslingan – det nasjonalt fredede fiskeværet på Namdalskysten – er arena for kurset. Her vil de 10 kursdeltakerne bo standsmessig i Væreierboligen i fire netter. På dagtid blir det tilhold ute i det flotte kystlandskapet samt i forsamlingslokalet Nakktun.

Color painting course at Sør-Gjæslingan

Foto: Anne Grete Walaunet

Om kunstneren Magdalena Brunzell

I august 2016 bodde Magdalena fjorten dager på Sør-Gjæslingan og fanget lyset i sine flotte akvareller. Hjemme i Sverige har Magdalena vært yrkesaktiv kunstner og illustratør i ca. 15 år. Hun er bosatt midt i fjellverdenen i Västra Härjedalen og jobber også pedagogisk på skoler med workshops for elever i alle aldersgrupper. I sitt atelier arbeider hun med flere teknikker, bl.a. eggoljetempera, kull, akryl og blandingsteknikker. I forbindelse med illustrasjoner benyttes tradisjonelle teknikker som tusj og akvarell, ofte blandet med digital teknikk. Dyr og natur er favoritter og tilbakevendende temaer i hennes bildeverden.

Hennes arbeider fra Sør-Gjæslingan i 2016 ble utstilt i Galleri Norveg i 2017.

Om kunstneren og museumspedagogen Ingeborg Prøis Bodzioch

Ingeborg Prøis Bodzioch er kunstner fra Stavanger, men ansatt ved Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Museet Midt IKS som museumspedagog. Hun har lang erfaring med undervisning og workshops i billedkunst, både fra USA og Storbritannia. Hun har undervist i akvarell ved Aberdeen College i Skottland og ved akvarell workshops i Houston, USA. Ingeborg har utdanning fra Ecole des Beaux Arts i Frankrike, Glassell school of Art ved Museum of Fine Arts Houston og Mastergrad i kunst og design fra Robert Gordon University i Storbritannia. Medlem av NBK siden 2015.

Begrenset antall kursdeltakere
På dette kurset er det plass til 10 deltakere. Magdalena har gjennom flere år holdt kurs for deltakere på ulike nivåer; fra den som prøver seg for første gang til den mer erfarne maler. Deltakerne får individuell veiledning ut fra det nivået en befinner seg på.

Det faste samlingsstedet under kurset er forsamlingslokalet Nakktun på Flatholmen. Felles gjennomgang og praktiske øvelser vil kunne foregå der, ellers blir det maling direkte ved motivet rundt omkring på Flatholmen (hovedøya), naboøya Heimværet og kanskje flere av de små øyene som danner Sør-Gjæslingan.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Slik kommer du til Sør-Gjæslingan

Ankomst og bli kjent er med hurtigbåten Foldafjord, som drar fra Rørvik kl. 17.25 og ankommer Sør-Gjæslingan onsdag ettermiddag kl. 18.00. Etter installering i Væreierboligen vil rorbuverten gi et innblikk i fiskeværets historie, og Magdalena vil fortelle mer detaljert om opplegget de kommende dagene. Ankomstkvelden er også avsatt til å bli litt nærmere kjent med hverandre.

Avreise er med Foldafjord søndag kl. 14.05.

Pris
Kursdeltakerne innlosjeres i dobbeltrom i selveste Væreierboligen. Pris per person for kurs og overnatting i dobbeltrom er kr 4.400,-.

Reisekostnader til og fra Sør-Gjæslingan, samt måltider (selvhushold) bekostes av den enkelte.

Kursmateriell medtas av den enkelte. Etter påmelding får du tilsendt en kort introduksjon som beskriver hvilke materialet som er hendig å ha med seg. Ønsker du å kjøpe profesjonelt utstyr, så er Magdalena behjelpelig med dette.

Påmelding

Bindende påmelding til Kystmuseet Norveg – del av Museet Midt IKS via skjema nedenfor. Påmelding fortløpende. Innbetaling innen 5. juli. Det forutsettes minst 5 deltakere for at kurset skal gjennomføres. Innbetaling vil bli refundert umiddelbart hvis kurset blir kansellert.

For spørsmål, ta kontakt på tlf. 48 88 00 23 eller [email protected].

Påmelding akvarellkurs med Magdalena Brunzell og Ingeborg P. Bodzioch i Sør-Gjæslingan