« Tilbake til kalender

«In the same boat» anløper Rørvik!

Hva skjer med havet vårt når det fylles med plastikk? Og kan vi spise mat som går ut på dato?

Rørvik får besøk av seilbåten «Sheba Queen» som seiler fra Bergen til Tromsø på tokt for å rydde plastsøppel fra strendene. Båten har mannskap med ungdommer fra mange land.  Skattejakten-båten «LIVE»  kommer også.

Dette og mer til vil være tema når Strandryddeaksjonen «Inthesameboat» med flere klapper til flytebryggen ved Norveg lørdag formiddag 12. august. I forkant oppfordrer vi både småbåteiere og andre som ferdes langs strendene i regionen om å samle plastsøppel i sekker og levere inn til Midtre Namdal Avfallselskap sin container nede ved Norveg innen kl. 15.00 denne dagen. Her er det også mulig å vinne noen kroner, hvis en er blant de heldige!

Bli også med i kartonglotteriet!

• Skyll og press flat en juice- eller melkekartong og skriv navn og telefonnummer på den og ta med. Vi har satt ut en beholder hvor du kan legge kartongen.

Premier:

• strandryddeaksjon med premier på kr 1.000,-, kr 3.000,- og kr 5.000,-

• lokal trekning i drikkekartonglotteri med premier på kr 1.000,-, kr 3.000,- og kr 5.000,-

Det andre temaet for dagen er matsvinn.

På kaikanten til Norveg stiller Midtre Namdal Avfallselskap med to innleide grillkokker. De vil tilberede mat som går ut på dato denne dagen samt dagen derpå. Ingrediensene leveres av COOP Mega på Rørvik. Her blir det smaksprøver på deilig mat!

Musikalsk tonefølge gjennom dagen er ved Thomas Brøndbo med gitarist.

Videre er programmet som følger:

• se filmen «Plastic Ocean«. Denne vises flere ganger i Norveg. Filmen kan du se samtidig som du drikker kaffe.
  • møte mannskapet på seilbåtene «LIVE» og «Sheba Queen». Bli med på filmopptak hvis du ønsker!
  • se utstillingen «Landet med det store havet utenfor» i Norveg (gratis uten audioguide denne dagen)

Arr.: Midtre Namdal Avfallsselskap i samarbeid med Kystmuseet Norveg – del av Museet Midt IKS og COOP Midt-Norge avd. Rørvik

Kartvisning

Om denne hendelsen