« Tilbake til kalender

Opplevelser på Kystmuseet Norveg i juli

Bli kjent med kystkulturen på Kystmuseet Norveg!

Gjennom museumsbilletten, som gjelder for 2 påfølgende dager, kan du i juli oppleve

• historisk vandring: en guidet tur fra Norveg via bryggene og til Berggården gamle handelssted med utstillingene i Berggården (kl. 11 og kl. 15) og Norsk Telemuseum
  • fortellerteateret ”Rørvik anno 1909” (kl. 13)
  • utstillingen i Kystkultursenteret Norveg «Landet med det store havet utenfor» med audioguide og den landbaserte delen av visningssenteret for laks (kl. 10 – 16)

Billettsalg og start i Norveg:

• Voksen                       kr 140,-
  • Barn                           kr   70,-

Rabatter:

20 % rabatt til student, honnør, grupper (minimum 10 pers) og familier (2 voksne + 2 eller flere barn).

Tilbud uten billett:

Galleri med kollektivutstilling (grafikk) av de kjente kunstnerne Harald Kolderup, Trine Follmoe og Even Richardsen.

I Kystkultursenteret Norveg finner du også

• museumsbutikk (kl. 10 – 16)
  • restaurant med kaker, småretter-/lunsj og middag til kl. 22 (24. juni – 19. august). Bestilling av mat innen kl. 21. Spansk gjestekokk med erfaring fra to tre-stjerners Michelinrestauranter.
  • Betjent turistinformasjon for Vikna (kl. 10 – 16).
  • Ubetjent turistinformasjon er det fram til restauranten stenger kl. 22. Hylle med ulike brosjyrer og reisehåndbøker for regionen er tilgjengelig. Serveringspersonalet kan til en viss grad forespørres om bistand ved behov.

Andre opplevelser:

• Båtturer i skjærgården – «Unik tidsreise i sjømathistorien» for individuelle gjester (kl. 10.30 – 15)
    • Norveg flytekai er utgangspunkt for båtturene med M/S Sunniva til visningsanlegget for laks ved Bondøya og videre til Sør-Gjæslingan tirsdager, torsdager og fredager samt onsdag 26. juli og lørdag 29. juli i f.m. Rørvikdagene.

Evt. restbilletter selges i resepsjonen fra kl. 10 avreisedagen. Ellers forhåndbooking online her.

(NB! Disse turene kan bestilles av grupper på andre dager eller etter endt fast avgang).

Ta gjerne turen utover til Vågsenget (ca. 35 km vest av Rørvik). Paul Woxeng startet for snart 100 år siden sitt private museum på Vågsenget. Woxengs Samlinger har siden 1985 vært utstilt i Berggården.

Paret Kyien og Christiaan, som begge jobber ved museet, tar gjerne i mot besøkende på tunet.

Vågsenget er også et flott turmål for syklister.

• Dagstur til Sør-Gjæslingan med hurtigbåten MS Foldafjord lørdager (24.juni – 19.august) og søndager (19. mai – 27. august)
    • Fra Rørvik lørdager kl. 07.50 via Namsos, med avgang Namsos kl. 09.30
    • Fra Rørvik søndager kl. 11.15

Hele rutetabellen til MS Foldafjord fra Gutvik/Leka til Namsos samt Sør-Gjæslingan finner du her.

Kartvisning

Om denne hendelsen