« Tilbake til kalender

Kurs i tang og tare som hverdagsmat, Norveg

Kurs for deg som ønsker å lære om denne kortreiste og næringsrike ressursen, men mangler kunnskap og inspirasjon til å komme i gang.

Hvorfor bør du bruke tang og tare i maten? Kan jeg høste den selv i fjæra? Hvilke arter egner seg til hva slags mat? Må den renses? Hvordan konserverer jeg dette? Hvilket næringsinnhold har tang og tare? Disse spørsmålene og mye, mye mer ønsker vi å lære deg svarene på slik at du selv kan ta i bruk denne næringsrike ressursen.

Kurset omfatter alt fra en teoretisk del hvor undervisningen foregår inne, videre en praktisk del hvor vi går ut i fjæra og høster ulike arter. Her er du selv med ut i vannet og høster og renser. Vel tilbake tilbereder vi i sammen et felles måltid som avslutning på kurset. Her bruker vi av dagens fangst i rettene og oppskriftene får du selvfølgelig med deg sammen med all kunnskapen du nå har fått. Etter kurset vil du se på dette «rare» i fjæra med nye øyne.

Praktiske opplysninger:

Når:                                      Lørdag 16. juni     kl. 17.00 – 21.00

Søndag 17. juni     kl. 08.00 – 18.00

Sted:                                    Kystmuseet Norveg (Restaurantkjøkken)

Kostnad/betaling:            Kr. 1 850,-  pr. person.

Inkludert i prisen: Kursavgift, kaffe og smaksprøver, måltid som beskrevet i programmet.

Kurslærer:                           Anne-Lise og Bjørn Viken.

Utstyr:

Klær etter vær og fottøy egnet for fjæra, ta med deg pose med hull i eller nett til å samle tang i. Det blir noen timer utendørs lørdag. Innesko for resten av dagen er også fint om du tar med.

Forkunnskaper er ikke nødvendig for å kunne delta på kurset.

Vi, Anne-Lise og Bjørn, hadde et ønske om å ta i bruk denne så altfor lite utnyttede og næringsrike ressursen som finnes langs hele kysten vår, og som omtales som «den nye Super Food».  Vi ønsket og lære andre hvordan denne så tilgjengelige råvaren kan brukes i hverdagsmat.

I 2016 etablerte vi selskapet Ting med Tang AS i Engelsviken hvor vi nå flytter inn i egnede kurslokaler i januar 2018. Kursene våre holder vi selvfølgelig også der kundene våre ønsker oss i Norge.

Tang og tare har i mange år vært en vesentlig del av maten i f.eks. i Asia.  Tang og tare utgjør i Asia ca. 12 % av det totale næringsinntaket, mens her i Skandinavia er det

ca. 0,2 %.  Les mer om Ting med tang.

Vi håper denne kursbeskrivelsen faller i smak og pirrer nysgjerrigheten din nok til å melde deg på. Vær rask – vi har begrenset med plasser! Last ned kursprospektet som PDF: Tang og tare i hverdagsmaten-.

Noen ledige plasser. Ta kontakt snarest!

Påmelding kurs i tang og tare i hverdagsmaten

Kartvisning

Om denne hendelsen