« Tilbake til kalender

Keltisk Aften – Vesterveg på Norveg

Konsert og mulighet for keltisk mat- og drikkeopplevelse.

Vikna Menighet ønsker alle velkommen til Keltisk Aften i samarbeid med Norveg. Keltisk Aften er en kulturkveld og konsert med sanger, musikk og fortellinger fra Irland og Skottland, under ledelse av Ann Kristin Grande og Dan Øistein Ramstad. Det blir også allsang. De øvrige som medvirker er Kjell Arve Borgan, Lillian Lyngstad og Aslaug Hestø med flere.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Konseptet Keltisk Aften har som formål å spre keltisk musikk og kultur i Ytre Namdal, og denne gangen blir det en helaften, da Norveg har salg av irsk og skotsk-inspirert mat og drikke.

Det blir framført tradisjonelle keltiske folketoner, blant annet musikk gjort kjent av blant annet Enya, Dubliners, Clannad, Sineád O’Connor og Mary Black, både instrumentalt, på engelsk og gælisk. Ikke bli overrasket om du har hørt noen av melodiene før på en irsk pub! Tekstene representerer livet, de dramatiske historske hendelsene og humoren, like fullt som den gamle keltiske fromhetstradisjonen med en livsnær åndelighet som tar like mye hensyn til hjertet som til intellektet, som ber oss om å engasjere oss for våre medmennesker og for jordkloden vår. Den keltiske tradisjonen er således jordnær samtidig som den er himmelvendt.

Gjennom fortellinger, sang og musikk tas dere med på en reise vesterveg.  Keltere reiste  Norveg i åpne båter for å misjonere og drive langs norskekysten, og vikinger dro vesterveg, noen få for å plyndre, de fleste for å handle og søke politiske allianser. Det er kanskje derfor ikke rart at Norges første helgen er en irsk prinsesse, St. Sunniva, som flyktet fra tvangsekteskap, og som ved Guds hjelp slapp å havne i hedningers hender.

Alle er hjertelig velkommen til en litt annerledes kveld. Ikke bare velkommen, men hundre tusen ganger velkommen! Eller som de sier på irsk-gælisk: Ceád míle fáilte!

  • Gratis inngang for konserten.
  • Bespisning. Bruk gjerne skjemaet nedenfor eller kontakt resepsjonen på tlf. 48 88 00 24. Eller du kan også bestille ved ankomst.
    • Menyen er tre smaksretter, der to serveres på samme fat. Dette er Irish Boxty og Irish Stew. Desserten, irsk/skotsk eplekake, serveres for seg. Pris kr 250,-.
  • I etterkant av konserten blir det «Irish pub» i Restaurant Norveg. Legitimasjonsplikt.

Bestilling smaksopplevelser på Keltisk aften

 

Kartvisning

Om denne hendelsen

Restaurant Norveg