« Tilbake til kalender

Båttur til oppdrettsanlegg for laks og videre til Sør-Gjæslingan

Opplev Sør – Gjæslingan og bli med på en unik tidsreise i sjømathistorien

Namdalskysten er en matregion med lange tradisjoner. Disse tar vi med oss inn i ny tid, og vi inviterer deg til en unik tidsreise i sjømathistorien torsdager i juli. Her får du oppleve moderne havbruk, og i tillegg får du besøke det nasjonalt fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan, i sin tid det største fiskeværet sør for Lofoten!
Sted/oppmøte: kl. 10.30 i Kystkultursenteret Norveg
Varighet: ca 4 timer
Perioder: Tirsdager, torsdager og fredager fra 26. juni – 3. august (og 25. juli i f.m. Rørvikdagene).
Værforbehold: Alle påmeldte vil bli kontaktet for avklaringer ved evt. ekstremvær.
Grupper: Vi tilbyr også tilpassede turer til grupper (inntil 24 personer). Kontakt: 48 88 00 24

Turen starter i Kystkultursenteret Norveg hvor vår formidler tar deg med inn i vår spennende havbruksutstilling, før MS Sunniva tar deg med til vårt matfiskanlegg for laks. Deretter går turen til det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan.

På ca. fire timer får du et innblikk i hvordan havets ressurser i århundrer har skapt vår identitet og fortsatt danner grunnlaget for regionens hovednæringer og Norges nest største eksportnæring.

Den beste plassen å lære om norsk havbruk er ute på merdkanten. I Sør-Gjæslingan får du høre historien om det gamle kystsamfunnet og fortidens levekår samt innta en sjømatlunsj bestående av lokale produkter fra Namdalskysten.

Båtturen er en opplevelse i seg selv, der man passerer holmer og skjær.

Sjekk ledig kapasitet: Enkeltpersoner (par, familier) kan kjøpe billett her inntil kl. 24 natten før avgang. Evt. restbilletter kan kjøpes avreisedagen fra kl. 10.00 i resepsjonen i Norveg. Tlf. 48 88 00 24.

Sommerens program:

Tirsdag, torsdag og fredag 26. juni til 3. august 2018, samt ekstratur onsdag 25. juli i f.m. Rørvikdagene.

Utvide oppholdet i Sør-Gjæslingan?

Turen kan forlenges med overnatting i Væreierboligen og retur med offentlig transport. Kontakt Kystmuseet Norveg for pristilbud for en eller flere netter. Tlf. 48 88 00 24.

Kartvisning

Om denne hendelsen