Magisk førjul i Berggården, Berggårdstunet, Bårstua og Størhuset samt julegrantenning på torget ved Pollen

Store og små ønskes velkommen til å nyte førjulsatmosfæren i det gamle kulturmiljøet! Det blir åpne utstillinger i Berggården, og nissen har lovet å avlegge oss et langt besøk. Selvfølgelig vil det bli salg av kaffe og kaker i kaféen, julemarked m.m.

Stemningsfulle aktiviteter

• Kreativt juleverksted vil i år bli i Skolestua i 2. etg. i Berggården, og der kan små og store førjulsglade gjester produsere egne julekort og julemerker.
  • Nissene vil du få møte oppe i skolestua, der du kan lære om hvordan en lagde juletre i gamle dager og betydningen den enkelte pyntegjenstand hadde.
  • Berggårdsbutikken vil selvfølgelig være åpen, og den er en opplevelse i seg selv! Her bestyrer koldjomfruene Aud og Dagrun i kjøpmann Johan Bergs fravær. I år med ekstra forsterkning gestaltet av Renate. Her får du bl.a. kjøpt små gaveartikler, Viknakalenderen og Årbok for Vikna.

Julemarked i Berggårdstunet

• I år vil du møte mange lokale produsenter av husflid og spiselige godsaker. Det er i år, som tidligere år, Nærøysundet skolekorps som står for juleneksalget.

Eventyrstund

• I Bårstua (biblioteket) inviterer Barbroteateret til eventyrstund. Der kan små og store oppleve Tornerose på nært hold. Det blir forestillinger kl. 1e, k3 og kl. 14. Billett kr 50,- (voksne / barn) betales ved inngang. Gratis for barn under 2 år.

Smaksprøver

• I Størhuset blir det i år smaksprøver på svele.

Kafétreff

• I Berggårdskafeen er det mulig å kose seg med hyggelig prat over en kopp kaffe, lefser, Johan Bergs sviskekake og andre godsaker.

Julegrantenning på «ny»-torget ved Pollen

• Julegrana får ny plassering fra og med i år. Kl. 16 møtes små og store til underholdning, sang og gang rundt juletreet og en pakkehilsen fra nissefamilien.

Oppfordringen er klar! Ta med familie og venner og bli fylt av magisk førjulstemning gjennom aktiviteter og opplevelser i og rundt Berggården gamle handelssted denne søndagen og ellers i innfarten til Rørvik og Rørvik sentrum!

Velkommen ønskes fra Kystmuseet Norveg og komitéen for forskjønnelse av kystbyen Rørvik!