I samarbeid med den Jämtlandske kunstneren Magdalena Brunzell inviterer Kystmuseet Norveg til akvarellkurs i det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan.

Sør-Gjæslingan – det nasjonalt fredede fiskeværet på Namdalskysten – er arena for kurset. Her vil de inntil 10 kursdeltakerne bo standsmessig i Væreierboligen i fire netter. Dagene vil bli tilbrakt ute i det flotte kystlandskapet samt i forsamlingslokalet Nakktun.

Kunstneren og illustratøren Magdalena Brunzell oppholdt seg på Sør-Gjæslingan i to uker i august 2016 der hun fanget lyset i sine flotte akvareller. Resultatet av dette oppholdet er en salgsutstilling i Galleri Norveg i juli med utstillingsåpning lørdag 10. juli.

I august 2018 kommer hun tilbake til Namdalskysten, og vil da holde kurs i akvarellmaling i Sør-Gjæslingan. Dette i nært samarbeid med Kunstmuseet Nord-Trøndelag og Kystmuseet Norveg.

Om kunstneren Magdalena Brunzell

Kunstner og illustratør Magdalena Brunzell. Foto: Anne Grete Walaunet

Hjemme i Sverige har Magdalena vært yrkesaktiv kunstner og illustratør i 15 år. Hun er bosatt midt i fjellverdenen i Västra Härjedalen og jobber også pedagogisk på skoler med workshops for elver i alle aldersgrupper. I sitt atelier arbeider hun med flere teknikker; bl.a. eggoljetempera, kull, akryl og blandingsteknikker. Når det gjelder illustrasjoner benyttes tradisjonell teknikk som tusj og akvarell, ofte blandet med digital teknikk. Dyr og natur er favoritter og gjentagende tema i hennes bildeverden. Magdalena har gjennom flere år holdt kurs for deltakere på ulike nivåer; fra den som prøver seg for første gang til den mer erfarne maler. Det faste samlingsstedet under kurset er forsamlingslokalet Nakktun på hovedøya Flatholmen. Praktiske øvelser vil også kunne foregå der, ellers blir dette rundt omkring på Flatholmen, Heimværet og kanskje flere av de små øyene som danner Sør-Gjæslingan.

Mer informasjon og påmelding til akvarellkurset finner du her.

The Norwegian coastal museum Kystmuseet Norveg, invites participants to a week of water colour painting with the Swedish artist and illustrator Magdalena Brunzell. The artist spent 2 weeks here i 2016 where she explored the unique surroundings and captured the summer light of the north in her beautiful watercolors. A selection of these paintings will be exhibited at Kystmuseet Norveg 10th-30th of June this year. Take a closer look at Magdalenas work on her artist website.

The aquarelle course is postponed to August 2018 at the island of Sør-Gjæslingan along the coast of Namdal in Nordth-Trøndelag. The island is a national treasure as one of the most historical fishing villages of the west coast of Norway. Located at 65 degrees north, it offers spectacular views of the north sea during 20 hours of luminescent daylight in peaceful surroundings. Seagulls, porpoises and seals are in abundance here and adds to the lovely atmosphere of the environment, which consists of authentic wooden buildings and shore-houses. The heyday of the village with its picturesque architecture, reflects early 20th century Norwegian lifestyle of fishermen and their families. The island, now a museum in its entirety is open for visitors during the summer months. A boat takes you from the mainland to the harbor of the village in the span of 40 minutes. You will stay overnight in the charming and elegant directors house, which is very well preserved the way it was back in the old days. Modern facilities with showers and kitchen are of course upgraded to 21st century standards. There is a limited number of spaces available on the course, whisk takes place at Sør-Gjæslingan for just one week in 2018. Please consult Anne Grete Walaunet, phone +47 48880023 for more information, or see this page