Kystmuseet Norveg inviterer nok en gang til Magisk jul i Berggården

Kystmuseet Norveg gjentar suksessen fra tidligere år og åpner dørene i Berggården gamle handelssted søndag 4. desember. Da ønskes både store og små velkommen til å nyte førjulsatmosfæren i det gamle kulturmiljøet! Det blir åpen utstilling og nissen har lovet å være sammen med oss denne dagen; på loftet selvfølgelig! Tradisjonen tro vil det bli salg av kaffe, saft og kaker i kaféen.

Stemningsfulle aktiviteter med fri deltakelse

• Kreativt juleverksted foregår også i år inne i Berggården. Her kan små og store førjulsglade gjester bl.a. produsere egne julekort og julemerker.
  • Nissene vil du få møte oppe i skolestua. Der kan du lære om hvordan de lagde juletre i gamle dager, og betydningen den enkelte pyntegjenstanden hadde.
  • I år, som i fjor, blir det demonstrasjon av flatbrødbaking i Størhuset. Bakstekonene tilbyr også smaksprøver.

Salg av bl.a. småkaker og julenek

Berggårdsbutikken vil selvfølgelig være åpen, og den er en opplevelse i seg selv! Her får du bl.a. kjøpt små gaveartikler og Viknakalenderen. Videre blir det salg av ulike slag hjemmebakte småkaker bakt av kjøkkenpersonalet på Norveg. I tunet vil Nærøysundet Musikkorps selge julenek.

Kafétreff

I Berggårdskafeen er det mulig å kose seg med hyggelig prat over en kopp kaffe, lefser, Johan Bergs sviskekake og andre godsaker.

Hesteridning for barna

Vigestad Gård har vinterskodd fjordingen Mulle og kommer til Berggården denne dagen. Barna har mulighet for å ta seg en tur på hesteryggen.

Eventyrstund for barn i Bårstua

Barbroteateret vil på nytt lage eventyrstund for barna i Bårstua (Biblioteket). Det blir flere forestillinger med varighet ca. 20 minutter. Stykket «Vesle Åse Gåsepike» spilles kl. 12.30, kl. 13.30 og kl. 14.30. Inngang kr 50,- v/b. Billettsalg ved inngang.

Vår oppfordring er klar! Ta med familie og venner og bli fylt av magisk førjulsstemning gjennom aktiviteter og opplevelser i Berggården denne søndagen!