Galleri Norveg med salgsutstillingen Fish Out of Water

Utstillingen Fish Out of Water, som Kyien Fox har laget i forbindelse med

Kunstneren Kyien Fox Foto: Christiaan van Gaal

Kunstneren Kyien Fox Foto: Christiaan van Gaal

Skreifestivalen 2016, reflekterer mye av det som skjer akkurat nå i vår store og lille verden. Kyien vil at publikum skal danne seg sitt eget inntrykk av kunsten hun lager. De ser den i rammer de lager selv. Det finnes så mye i livet som representerer hva det er å eksistere. Vi skal kjenne på livsgleden, og huske at vi ikke vet hva andre folk har gått gjennom eller sliter med daglig. Om Kyiens kunst har kunstkritikere sagt at hun gjennom kunsten oppfordrer publikum til å se nærmere på sosiale konsekvenser av menneskers handlinger. Fox analyserer hva det vil si å være menneske, intens granskning og å bryte ned det ytre skallet vi skaper for oss selv over tid, gå i seg selv, under huden, for å avsløre hvem vi egentlig er, og tvinge oss til å spørre hvordan vi påvirker verden.

Kyien kommer fra Florida, og har vært bosatt i Norge de siste 14 årene. Hun har studert fotografi, ballett og moderne dans ved CCAC (Community College of Allegheny County). Hun bodde først 12 år i Gratangen, deretter flyttet hun til Vikna, og bor i dag på Vågsenget sammen med Christiaan. Hun bestemte seg raskt for å bli boende i landet med vakre fjord, fjell og hav. I Gratangen ble hun facinert av kystkulturen, seiling med fembøring, fiske, sjølukt, salt luft og lukten fra tjærebredde båter og tauverk.

Utstillingen vil stå ut april.