Opplev god gammeldags førjuls-stemning gjennom aktiviteter og atmosfære i Berggården og størhuset.

Kystmuseet Norveg gjentar suksessen fra tidligere år og åpner dørene i Berggården gamle handelssted søndag 6. desember. Da ønskes både store og små velkommen til å nyte førjulsatmosfæren i det gamle kulturmiljøet! Det blir åpen utstilling og nissen har lovet å være sammen med oss denne dagen; på loftet selvfølgelig! Tradisjonen tro vil det bli salg av kaffe og kaker samt risengrynsgrøt i kaféen.

Stemningsfulle aktiviteter

Kreativt juleverksted foregår også i år inne i Berggården. Her kan små og store førjulsglade gjester bl.a. produsere egne julekort, julemerker og telysestaker.

Nissene vil du få møte oppe i skolestua. Der kan du lære om hvordan de lagde juletre i gamle dager, og betydningen den enkelte pyntegjenstanden hadde.

Berggårdsbutikken vil selvfølgelig være åpen, og den er en opplevelse i seg selv! Her bestyrer koldjomfruene Aud og Dagrun i kjøpmann Johan Bergs fravær. Nytt av året er at Nærøy historielag også vil være å finne bak kjøpmannsdisken. Her får du bl.a. kjøpt små gaveartikler, Viknakalenderen og Nærøy Historielags årbok Ytri Halfa. Årboka er laget av forfattere fra både Nærøy, Leka og Vikna.

I Borgstua inviterer Barbroteateret til eventyrstund. Der kan små og store oppleve ”juledramaet” om ”Den vesle bygda som glemte at det var jul” av Alf Prøysen. Det blir forestillinger kl. 12.30, kl. 13.15 og kl. 14. Billett kr 50,- betales ved inngang.

Det er i år, som tidligere år, Fikkan skolekorps som står for juleneksalget.

Nytt av året er at det i størhuset blir demonstrasjon av flatbrødbaking. Bakstekonene tilbyr også smaksprøver.

Kafétreff

I Berggårdskafeen er det mulig å kose seg med hyggelig prat over en kopp kaffe, lefser, Johan Bergs sviskekake og andre godsaker. Det vil også bli solgt risengrynsgrøt.

Vår oppfordring er klar! Ta med familie og venner og bli fylt av magisk førjulsstemning gjennom aktiviteter og opplevelser i Berggården denne søndagen!