Vikna kan skryte av å være Trøndelags beste ”museumskommune”!

Norveg 10 år

Det viser Norsk kulturindeks 2014. Kommunen, som huser Kystmuseet i Nord-Trøndelag, Norveg, er også inne på Topp-10 lista over landet beste museumskommuner. Indeksen er utarbeidet av Telemarksforskning.

Norsk Kulturindeks som ble offentliggjort fredag 31.oktober har en annen trøndersk kommune, Røros, som nr.1 for tredje gang når det gjelder kultur generelt. Alle landets kommuner er rangert og målt i ti kategorier: kunstnere, kulturarbeidere, museumstilbud, konserter, kino, bibliotek, scenekunst, kulturskole + den kulturelle skolesekken, sentrale tildelinger og frivillighet. Samlet sett kommer Vikna langt bak på lista med en 223.plass på kulturrangeringen.

Når det gjelder museumstilbudet er Vikna på 9.plass landet sett under ett. Røros er på 15.plass, Trondheim nr.40 og Namsos nr. 66. Nærøy er rangert som nummer 355 av 428 kommuner.

– Dette er en blomst i hatten for Vikna og ikke minst for Kystmuseet i Nord-Trøndelag, sier avdelingsleder Charles Utvik. – Vi er stolt av å være best i Trøndelag og blant landets beste kommuner på museumstilbud. – Dette er en spore til videre innsats for oss som driver med kystkultur og kysthistorie, legger Utvik til.