fyrfyrfyrVandreutstillinga «Familieliv på fyr» av Janne Robberstad er nå åpnet i galleriet i Norveg.

Temaet er sentralt langs hele kysten. Fyrene er i dag automatiserte, men det er ikke mange tiår siden hele familier levde på fyret. Janne fokuserer mye på kvinner og barns hverdag ved fyret. Hun har samarbeidet  med Lindesnes fyr i forbindelse med utstillingsproduksjonen, og har hatt tilgang til gamle foto. I tillegg har hun vært i kontakt med folk ved Slåtterøy fyr, og den siste fyrvokteren der.

Det er foto som er utgangspunkt for arbeidene, og Janne arbeider digitalt med collage. Hun har blandet nye og gamle fotografier med gamle dokumenter, som hver for seg skaper et eget visuelt univers, både autentisk og drømmende. Hun blander ofte maling inn i collagene, både digitalt og på det ferdige trykket. Noen ganger broderer hun tekst på det ferdige bildet, for å skape enda en dimensjon til uttrykket. Dette gir et stemningsformidlende og historisk fortellende. uttrykk.

Bildene er til salgs, også som mindre trykk.

Besøk Janne Robberstads hjemmeside www.spotogspindel.no

Velkommen!