Hurtigrutas Dag har gjennom 20 år vært en folkefest i kystbyen Rørvik. Gjennom dagen er det ulike aktiviteter for store og små å delta på. Aktiviteten i og rundt Berggården er en del av dette programmet.

På kvelden fylles dampskipskaia opp av et par tusen mennesker i det de festpyntede hurtigrutene ankommer stort ledsaget av småbåter. I år er det m/s Trollfjord og m/s Polarlys som ankommer kystbyen Rørvik.

Kystmuseet Norveg arrangerer Barnas kystkulturdag i Berggårdshagen, naustene og på stranda ved Pollen. Her vil det være leiker av ymse slag, og det blir blant annet mulig å snekre sin egen hurtigrute.

Historien til hurtigruten er 120 år. Hurtigrutevenn (og veteran) Arild Jenssen og musiker Kjell Borgan vil dele sine historier med publikum i Norvegsalen.

Programmet for dagen er:

kl. 10.00 Restaurant Norveg åpner

kl. 11.00 Kaféen og utstillingen Woxengs Samlinger i Berggården åpner (til kl. 15.00)

Barnas kystkulturdag med aktiviteter, Berggårdshagen og stranda (til kl. 15.00)

kl. 13.00 Fortellerteateret «Å friste tilværelsen» med start ved Norveg

kl. 17.00 «Bare hurtigruta går» – Et program i bilder, ord og toner i Norveg-salen.