Dette må du vite – Sør-Gjæslingan- rorbugjester 2017

Vi ønsker våre rorbugjester velkommen til Sør-Gjæslingan!

Sør-Gjæslingan er et nasjonalt fredet kulturmiljø. Det er en rorbuvert på Sør-Gjæslingan igjennom hele sesongen. Rorbuverten vil være på kaia når hurtigbåten ankommer Sør-Gjæslingan.

Det vil være mulighet for omvisning i fiskeværet. Ta kontakt med rorbuvert.

Inn- og utsjekk skjer hos rorbuverten i butikken. Utsjekking 1 time før hurtigbåtens ankomst.

Vi oppfordrer alle våre gjester til å ta hensyn til andre gjester og private fritidsboende. Av hensyn til andre gjester/fritidsboende ønsker vi at det skal være stille i fiskeværet fra kl 23.00.

Til Sør-Gjæslingan kommer du med offentlig båttransport onsdager, fredager og søndager i tidsrommet medio mai til ultimo august. Fra 24. juni og t.o.m. 19. august er det også mulig å komme seg dit på lørdager.

AVBESTILLINGSREGLER:

Rorbuene betales på forhånd. Eventuelle endringer eller avbestilling ved bestilling tidligere enn 2,5 måneder før bestilt opphold, må skje skriftlig og senest 14 dager etter mottatt ordrebekreftelse/kvittering ved online bestilling. Etter dette gjelder følgende avbestillingsvilkår:

  • Innen 60 dager før planlagt ankomst: 250,-
  • 60 – 15 dager før ankomst: 50 % refusjon
  • Fra 14 dager eller mindre: Ingen refusjon

Evt. avbestilling p.g.a. værforholdene aksepteres kun hvis offentlig båttransport må innstilles p.g.a. dette.

STANDARD:

Her bor du på museum!
Rorbuene har en enkel standard, omtrent slik fiskerne bodde for 100 år siden.
Alle rorbuene har kokemuligheter.
Alle rorbuene har tilkoblet strøm og kjøleskap med unntak av Lyngsnesholmbua.
Det er rent kaldt vann i rorbuene.

TA MED:

Sovepose, putevar og laken
Håndklær og sanitærartikler
Matvarer som ikke er å få kjøpt i butikken

BUTIKKEN (Kjøpstu):

Har enkelt utvalg og noe fiskeutstyr.

Butikken er åpen en time på formiddagen og en time på ettermiddagen og betjenes av rorbuverten. Butikken har betalingsterminal.

KAFÉ

Gjæslingans Venner selger vafler fra Fiskarheimen i enkelte helger.

EKSTRAMADRASS / REISEBARNESENG:

Man kan leie ekstra madrass for kr 100,- pr natt. Det er også mulig å leie reisebarneseng.

ROBÅT:

Kystmuseet har robåter som står til disposisjon. For adkomst til Hyllabuene og Petterbua er man avhengig av robåt. Kontakt rorbuverten for lån av båter og redningsvester.

TOALETT/DUSJ:

Hyllabua har vannklosett. Lyngsnesholmbua og Petterbua har tørrklosett. Væreierboligen har to bad med vannklosett og dusj. Det er vannklosett i forsamlingslokalene Fiskarheimen og Nakktun.

Ellers benyttes sanitæranlegget med tilhørende toalett og dusj samt handikap dusj/toalett på Flatholmen. Det koster kr 20,- (2 x 10 kr) å benytte dusjene. Ta med kontanter til dette.

STRØM:

Strømmen genereres av aggregat og kjøres hver dag mellom kl. 07.30 – 23.00. Ved større arrangementer kan det etter avtale kjøres ut over denne tidsperioden. Dette må avtales i god tid før arrangementet.

SØPPEL:

På Sør-Gjæslingan har vi innført kildesortering. Nærmere informasjon gis ved ankomst og oppslag.

BÅLTENNING/GRILLING:

Det er ikke lov å bruke engangsgriller eller grille/bålfyring annet enn på anviste plasser (ved/på kaien nedenfor Væreierhagen/Kjøpstu. Se pkt. 8 i kartet).

I henhold til forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn § 8 – 2 er det forbudt å gjøre opp ild ute uten tillatelse fra Vikna kommune i tidsrommet 15. april – 15. september.

OPPVARMING:

Det er vedovner, ved og det er panelovner i rorbuene. Lyngsnesholmbua har ikke strøm.

RENHOLD:

Når dere leier rorbu/leiligheter/forsamlingshus er dere forpliktet til å vaske og rydde etter dere. Utstyr til rengjøring skal finnes i buene. Hvis ikke, kontakt rorbuvert. Ved manglende renhold vil leietaker belastes for et vaskegebyr.

BÅNDTVANG PÅ HUSDYR:

På Sør-Gjæslingan har vi et hundretalls hekkende ærfugl i tillegg til andre sjøfugler. Der er derfor BÅNDTVANG på hunder og katter på Sør-Gjæslingan.

TRANSPORT: 

Kystmuseet leier ut rorbuer, leiligheter og forsamlingshus, men har ikke ansvar for båttransporten til og fra Sør-Gjæslingan. FosenNamsos Sjø har fast hurtigbåtrute til Sør-Gjæslingan i sommersesongen. Tidsrommet for offentlig båttransport med MS Foldafjord (rutetabell vil finnes her etter hvert) er fredag 19. mai – søndag 27. august, med ekstraturer lørdag i tidsrommet 24. juni – 19. august.

Ønsker du/dere informasjon om mulig båttransport ut over det faste rutetilbudet, ta kontakt med oss på museet.

FORCE MAJEURE

Ved force majeure gjelder alminnelig praksis. Hendelser utenfor vår kontroll, som streik, lockout, brann, manglende leveranser etc. gir begge parter rett til å heve avtalen uten kompensasjon.

VELKOMMEN TIL ET UFORGLEMMELIG OG HYGGELIG OPPHOLD!

Se reportasjen i Widerøes magasin Perspektiv.