I samarbeid med den Jämtlandske kunstneren og illustratøren Magdalena Brunzell inviterer Kystmuseet Norveg til akvarellkurs i historiske Sør-Gjæslingan onsdag 2. – søndag 6. august 2017.

IMG_3288

Sør-Gjæslingan – det nasjonalt fredede fiskeværet på Namdalskysten – er arena for kurset. Her vil de 10 kursdeltakerne bo standsmessig i Væreierboligen i fire netter. På dagtid blir det tilhold ute i det flotte kystlandskapet samt i forsamlingslokalet Nakktun.

I august kommer hun så tilbake til Namdalskysten, og vil da holde kurs i akvarellmaling i Sør-Gjæslingan. Dette i nært samarbeid med Kunstmuseet Nord-Trøndelag og Kystmuseet Norveg. Påmeldingsskjema lenger ned på denne siden.

DSC01781Om kunstneren Magdalena Brunzell

I august 2016 bodde Magdalena fjorten dager på Sør-Gjæslingan og fanget lyset i sine flotte akvareller. Hjemme i Sverige har Magdalena vært yrkesaktiv kunstner og illustratør i 15 år. Hun er bosatt midt i fjellverdenen i Västra Härjedalen og jobber også pedagogisk på skoler med workshops for elever i alle aldersgrupper. I sitt atelier arbeider hun med flere teknikker, bl.a. eggoljetempera, kull, akryl og blandingsteknikker. I forbindelse med illustrasjoner benyttes tradisjonelle teknikker som tusj og akvarell, ofte blandet med digital teknikk. Dyr og natur er favoritter og tilbakevendende temaer i hennes bildeverden.

Hennes arbeider fra Sør-Gjæslingan i 2016 blir utstilt i Galleri Norveg i tidsrommet 10.-30. juni. Dette er en salgsutstilling.

Begrenset antall kursdeltakere
På dette kurset er det plass til 10 deltakere. Magdalena har gjennom flere år holdt kurs for deltakere på ulike nivåer; fra den som prøver seg for første gang til den mer erfarne maler. Deltakerne får individuell veiledning ut fra det nivået en befinner seg på.

Det faste samlingsstedet under kurset er forsamlingslokalet Nakktun på Flatholmen. Felles gjennomgang og praktiske øvelser vil foregå der, ellers blir det maling direkte ved motivet rundt omkring på Flatholmen (hovedøya), naboøya Heimværet og kanskje flere av de små øyene som danner Sør-Gjæslingan.

Slik kommer du til Sør-Gjæslingan

Ankomst og bli kjent er med hurtigbåten Foldafjord, som ankommer Sør-Gjæslingan onsdag ettermiddag kl. 18.00. Etter installering i Væreierboligen vil rorbuverten gi et innblikk i fiskeværets historie, og Magdalena vil fortelle mer detaljert om opplegget de kommende dagene. Ankomstkvelden er også avsatt til å bli litt nærmere kjent med hverandre.

Avreise er med Foldafjord søndag kl. 14.05.

For å komme til Rørvik eller Namsos for utreise til Sør-Gjæslingan, se:

Pris
Kursdeltakerne innlosjeres i dobbeltrom i selveste Væreierboligen. Pris per person for kurs og overnatting i dobbeltrom er kr 4.900,-.

Reisekostnader til og fra Sør-Gjæslingan, samt måltider (selvhushold) bekostes av den enkelte.

Kursmateriell medtas av den enkelte. Etter påmelding får du tilsendt en kort introduksjon som beskriver hvilke materialet som er hendig å ha med seg. Ønsker du å kjøpe profesjonelt utstyr, så er Magdalena behjelpelig med dette.

Brosjyre akvarellkurs Sør-Gjæslingan 2017

Påmelding

Det er påmelding etter prinsippet «Førstemann-til-mølla», og ved evt. overbooking vil det bli ordnet reserveliste.

Bindende påmelding til Kystmuseet Norveg – del av Museet Midt IKS via skjema nedenfor. For spørsmål, ta kontakt på tlf. 48 88 00 23 eller post@museetmidt.no.

Påmelding akvarellkurs med Magdalena Brunzell i Sør-Gjæslingan