Foto/salgsutstillingen «Fish & Ships» kan du oppleve i Galleri Norveg 22.mars – 22.april

Utstiller i Norveg-galleriet i mars og april er Bjørn Lie Fostad (50) fra Skogn.

Bjørn Lie Fostad

Bjørn Lie Fostad

Fotoutstillingas tittel er «Fish & Ships». Den viser til utstillerens opphold på Vandsøya i Viknaværa under vinterfiske i 2016, der han bodde på feskarheimen og arbeidet som fisker. I ledige stunder brukte han kamera flittig. Bildene dokumenterer glimt fra vinterfisket sett fra fiskerens perspektiv.

Fostad har med sin kunstfaglige bakgrunn rendyrket interessen for foto,  og spesialisert seg på naturfoto i en mer kunstnerisk form der lys og lysets virkninger er sentralt. Han har deltatt ved flere kollektivutstillinger, sist på Galleri Fenka i Levanger (2011). Noen av bildene som blir presentert på utstillinga er antatt i det prestisjetunge nettgalleriet 1x.com og fotografen har hatt bilder på trykk i Vi Menn og Villmarksliv.

Fostad forteller at hans oldefar fra Smøla deltok på vinterfiske i Viknaværa ved forrige århundreskifte, så fiske ligger nok i blodet. Fotografen har arbeidet som fisker flere sesonger opp gjennom årene, både på større og mindre båter.

I 2016 var det 35 fiskebåter som deltok i vinterfisket og leverte fangst til Vandsøya. Nå som før, er det også fiskere som kommer langveis fra, fra Helgeland til Sør-Trøndelag. Rørvik Fisk A/S har drevet fiskemottaket i Vandsøya siden 1972. I gode år på midten av 1990-tallet var det opp mot 64 fiskebåter som deltok i skreifisket.

Fostad har sin egen fotoside på Facebook; BjoLieFoto.

Gratis inngang